Xurux onthult blockchain platform voor fondsenwerving.

Tijdens een feestelijke avond onthulde Stichting Oasebos haar nieuwe platform voor fondsenwerving. Het platform is ontwikkeld door Xurux en werkt op basis van blockchain technologie.

Stichting Oasebos vierde samen met participanten en sympathisanten dat zij 15 jaar bestaan. Een mooie gelegenheid om stil te staan bij het verleden, het heden en de toekomst van de stichting.

Oasebos is een initiatief dat 15 jaar geleden is opgezet door Arthur van der Linden. De stichting koopt samen met haar participanten stukken regenwoud op, om deze vervolgens met rust te laten en te beschermen. Op dit moment bezitten Oasebos en haar participanten meer dan 200 hectare regenwoud in Costa Rica, verdeeld over 4 gebieden.

Deze afbeelding laat de vier gebieden zien waarin je kunt participeren voor oasebos

Blockchain

Xurux ontwikkelde afgelopen jaar een blockchain platform voor fondsenwerving. Het nieuwe platform wordt eerst beschikbaar gesteld aan Oasebos. Blockchain maakt het mogelijk regenwoud digitaal te maken. Dit noemen we tokenizen. Kortgezegd is tokenizen het opdelen van fysieke zaken in een x aantal unieke digitale tokens, geregistreerd op een blockchain. Als participant bezit je zo daadwerkelijk de digitale evenknie van het stuk regenwoud.

De aanwezige participanten kregen tijdens de avond een demonstratie van het platform. Na een uitleg over wat tokenizen is, en hoe Oasebos dit inzet om stukken regenwoud te digitaliseren, liet Justin Schlee namens Xurux zien dat geïnteresseerden gemakkelijk zelf kunnen participeren in de aankoop van stukken regenwoud.

Participeren wordt toegankelijker

Op dit moment is het participeren in de aankoop van regenwoud een tijdrovende, handmatige klus. Participeren is momenteel daarom mogelijk vanaf een halve hectare, (€ 1450,-). Het nieuwe platform maakt dit mogelijk vanaf € 250,-. De lagere instapdrempel maakt het voor een grotere groep mensen mogelijk mee te doen met Oasebos, waardoor we samen nog meer regenwoud kunnen beschermen.

Op moment van schrijven bevindt het platform zich in de laatste testfase. Het zal komende maand daadwerkelijk live gaan op de website van Oasebos. Naast het tokenizen van regenwoud biedt het platform de mogelijkheid alle unieke fysieke middelen om te zetten in een digitale evenknie. Denk bijvoorbeeld aan concertkaarten of de sleutel van een auto. Daarnaast komt het platform ook beschikbaar voor andere goede doelen.

Download de presentatie