Blockchain komt eraan. Wat betekent dit voor organisaties?

Bitcoin gaat door het dak. Economen vallen over elkaar heen om er wat van te vinden. Is het een bubbel of toch het einde van een tijdperk. Vast staat in ieder geval dat er iets groots staat te gebeuren. Maar wat? Dat is de vraag.

De ontwikkeling van iedere nieuwe technologie brengt kansen, uitdagingen en complicaties met zich mee. Zo ook blockchain, waarvan gezegd wordt dat de technologie zo ver is als het internet in de jaren 90. Nu we weten hoe deze technologie werkt is het tijd om te kijken naar de mogelijke toepassingen en implicaties. De verwachte impact op sectoren als zorg, logistiek en de financiële sector is enorm. In een interview met ondernemer.nl en ED.nl legt Willem Jan smits (onze partner voor juridische zaken) uit voor welke bedrijfstakken blockchain interessant is.

Om breed inzicht te geven in de mogelijke gevolgen van blockchain, hebben Xurux Academy en het blockchain team van Holla Advocaten de handen ineengeslagen. Zij komen samen met de cursus “Blockchain, Next Level”. Een eendaagse cursus voor mensen die een verdieping en verbreding willen in hun kennis over blockchain. Zo komt de nieuwe manier van investeren via een blockchain (ICO’s), Permissioned Ledgers en Smart contracts aan bod. Deze onderwerpen worden theoretisch en praktisch belicht en in de juridische context geplaatst.

Komende jaren gaat er veel veranderen in de manier waarop bedrijven zaken met elkaar doen. Xurux Academy en Holla Advocaten zijn van overtuiging dat bedrijven zich beter kunnen voorbereiden op de veranderingen die voor de deur staan en spelen hier met deze cursus op in.