Blockchain training voor ngo 2018-06-05T14:20:57+00:00

Training: Blockchain voor NGO’s

Informatie en Aanmelden

In het kort

Eén van de meest belangrijke toepassingen van blockchain is in ontwikkelingslanden, waar vertrouwen in het systeem niet of nauwelijks bestaat. Deze training is gericht op degenen die meer willen leren over de toepassing van blockchain in ontwikkelingshulp en andere activiteiten die het maatschappelijk belang dienen.

Inhoud

Het eerste deel van de cursus richt zich op het belang van vertrouwen tussen betrokken partijen om ontwikkelingshulpprogramma’s succesvol te implementeren en hoe blockchain ingezet kan worden om dit vertrouwen te vergroten en fraude te reduceren. Naast het aspect van vertrouwen zullen andere belangrijke kenmerken van blockchain aan de orde komen, zoals toegenomen efficiëntie, lagere kosten en de mogelijkheid om meer gerichte financiering en subsidies te verkrijgen. Tijdens de cursus zal er ingegaan worden op het bepalen wanneer blockchain wel of niet nuttig is alsmede wat de uitdagingen zijn als blockchain wordt gebruikt. Verder zullen wereldwijde initiatieven en trends in de sector op het gebied van blockchain besproken worden.

Het tweede deel van de cursus wordt besteed aan het oefenen met het beoordelen van blockchain use cases. Bestaande use cases voor ontwikkelingshulp worden getoond en deelnemers worden aangemoedigd om een (eigen) use case naar keuze te behandelen.

Opzet van de training

De cursus geeft een korte introductie op blockchain en vergt geen technische voorkennis, hoewel een solide begrip van blockchain wel helpt in het beter beoordelen van het gebruik van blockchain op strategisch en tactisch niveau. Voor inleidende en meer diepgaande cursussen op het gebied van blockchain wordt verwezen naar andere trainingen van Xurux. Afhankelijk van de deelnemers zal de cursus in het Nederlands of Engels gegeven worden.

Goed om te weten

Prijs: € 695,- exclusief BTW (inclusief lunch en cursusmateriaal).
Tijd: 09:30 – 17:00
Waar: Regio Utrecht – Amsterdam
Vragen: Bel Niels Nijman (06 – 5278 6947)

Inschrijven

Let op: De inschrijving voor de training is afgerond na bevestiging vanuit Xurux. Uw deelname is gegarandeerd na ontvangst van volledige betaling. Bij verhindering mag een ander worden aangemeld. Bijvoorbeeld en collega of kennis. Annuleren van deelname kan tot twee weken voor aanvang kosteloos. Tot één week van tevoren krijgt u 70% terug. Xurux mag zonder opgaaf van reden de training annuleren. U ontvangt het betaalde inschrijfgeld daarbij volledig terug.

Direct contact

Niels Nijman

Academy Manager

06 5278 6947

  • Speciaal voor NGO’s
  • Geen voorkennis vereist
  • Certificaat van deelname

Geplande data

30 juli
27 september

Tijd: 09:30 – 17:00

Over de trainer

Arjan Visser
Arjan VisserBlockchain Business Consultant
Arjan helpt organisaties met het vergroten van bewustzijn over blockchain binnen de organisatie, het bepalen van een strategische positie ten aanzien van blockchain en het uitvoeren van een blockchain strategie. Hij doet dit vanuit zijn internationale achtergrond in management consulting, projectmanagement en investeringsmanagement in diverse sectoren (met name energie en utilities) in Europa, Afrika en Azië.
X