Blockchain training voor energie 2018-08-21T15:26:24+00:00

Training: Blockchain in de energiesector

Informatie en Aanmelden

In het kort

Deze cursus gaat in op wat blockchain betekent voor de energiesector. Centraal staat de disruptieve impact die deze technologie op businessmodellen kan hebben, die zowel kansen als bedreigingen met zich meebrengt. Hoe ga je daar als traditioneel nutsbedrijf mee om?

De inhoud

Het eerste deel van de training richt zich op de relevantie van blockchain voor bedrijven in de energie- en nutssector. We kijken naar de voor- en nadelen van het gebruik van deze nieuwe technologie. De training benadrukt het belang van bedrijven om een positie in te nemen ten aanzien van het eigen strategisch gebruik van blockchain, wat overigens niet betekent dat elk bedrijf blockchain zou moeten gebruiken. We laten zien wat de belangrijkste trends zijn ten aanzien van blockchain in de energie- en nutssector, inclusief standaardisatie en regulering. We bespreken welke factoren belangrijk zijn om een besluit te nemen ten aanzien van de in te nemen positie: een leidende, pionierende rol dan wel een meer reactieve strategie afhankelijk ook van de stappen die andere vergelijkbare spelers zetten.

Het tweede deel van de training is meer praktisch van aard en laat aan de hand van bestaande en nieuwe use cases zien hoe blockchain relevant kan zijn in de sector. Deelnemers worden uitgenodigd om een potentiële use case voor te stellen en te bepalen wat het nut en de toepasbaarheid van blockchain voor deze use case is.

Opzet van deze training

De cursus geeft een korte introductie op blockchain en vergt geen technische voorkennis, hoewel een solide begrip van blockchain wel helpt in het beter beoordelen van het gebruik van blockchain op strategisch en tactisch niveau. Voor inleidende en meer diepgaande cursussen op het gebied van blockchain wordt verwezen naar andere trainingen van Xurux. Afhankelijk van de deelnemers zal de cursus in het Nederlands of Engels gegeven worden.

Goed om te weten

Prijs: € 1175,- exclusief BTW (inclusief lunch en cursusmateriaal).
Tijd: 09:00 – 16:30
Waar: Regio Utrecht / Amersfoort
Vragen: Bel Niels Nijman (06 – 5278 6947)

Inschrijven

Let op: De inschrijving voor de training is afgerond na bevestiging vanuit Xurux. Uw deelname is gegarandeerd na ontvangst van volledige betaling. Bij verhindering mag een ander worden aangemeld. Bijvoorbeeld en collega of kennis. Annuleren van deelname kan tot twee weken voor aanvang kosteloos. Tot één week van tevoren krijgt u 70% terug. Xurux mag zonder opgaaf van reden de training annuleren. U ontvangt het betaalde inschrijfgeld daarbij volledig terug.

Direct contact

Niels Nijman

Academy Manager

06 5278 6947

  • Specifiek voor de energiesector
  • Geen voorkennis vereist
  • Certificaat van deelname

Geplande data

20 september

Tijd: 09:30 – 17:00

Over de trainers

Arjan Visser
Arjan VisserBlockchain Business Consultant
Arjan helpt organisaties met het vergroten van bewustzijn over blockchain binnen de organisatie, het bepalen van een strategische positie ten aanzien van blockchain en het uitvoeren van een blockchain strategie. Hij doet dit vanuit zijn internationale achtergrond in management consulting, projectmanagement en investeringsmanagement in diverse sectoren (met name energie en utilities) in Europa, Afrika en Azië.
X